Bijzondere belevenissen Overtref jezelf

De meeste bijzondere paadjes zijn ook degenen die de meeste lichamelijke inspanning vergen.

Wandelen

De mooiste wandelingen in de vallei van de Drôme zijn bekend om hun zwaarte maar zorgen ook voor de mooiste vakantieherinneringen. Zo heb je de wandeling naar de rotspunt van Château de Barry in Vercheny, de hellingen van het bos van Saoû met de wandelingen la Chapelle St Médard of Roche Colombe. En wat dacht je van de steile paden van de wandeling Balcons de la Roanne en de kloof Saint Moirans met de wandelroutes Rocher de Cresta en Cresta la Poirier.

Wandelingen die je echt moet hebben gedaan als je graag gemiddeld vijf uur flink wilt wandelen door verschillende landschappen. En ze zijn ook nog eens allemaal even bijzonder.

Werken aan je zelfbeeld, zingeving, je angsten overwinnen, blokkades opheffen en echt werken aan je persoonlijke ontwikkeling…

Dat lukt zeker als je vanuit Aubenasson over de bergen van het bos van Saoû vliegt in een zweefvliegtuig, of met een luchtballon vanuit Saillans of nog beter met een paraglider. Dit laatste is best gewaagd de eerste keer, want je moet stevig in je schoenen staan als je met een tandemvlucht de diepte in springt. Daarentegen word je beloond met prachtige vergezichten en een onvergetelijke ervaring. Je krijgt een flinke adrenalinestoot en een heerlijk gevoel, want je hebt het ten slotte toch maar gedaan!

Op zoek naar nog meer avontuur en sensatie in de Vallée de la Drôme? Dan maak je vast deel uit van die mensen die gemotiveerd raken door uitdagingen en moeilijkheidsgraden. Het avontuur met een grote A wacht je bij de vele rotsklimplekken in het bos van Saoû, bij Omblèze of op de racefiets over de col van la Chaudière. Ook kan je met een fiets of mountainbike de sportieve routes volgen zoals die met de veelbetekenende naam Kamikaze of de Mont Miery, Serre des Aigles, le Col de la Croix en vele andere.

Dus… wacht niet! Ga op pad en leef je uit!