Onze pareltjes Lokale producten

De Vallée de la Drôme steunt de boeren en bevordert alle aspecten van een duurzame ontwikkeling zowel op sociaal, ecologisch en milieutechnisch gebied. Boerderijen, brasserieën chocoladefabriekjes, oliemakerij, honingmakerij…. je vindt al deze producten terug in de lokale winkels en bij de boeren op de boerderij.

We zijn trots op wat onze boeren en producenten aanbieden. Proef dus tijdens je vakantie vooral de verse en gezonde streekproducten.

Geitenboerderij

Lavendelkweker - Domaine du Quinson

Aarzel niet en ga op ontdekking naar de vele gevarieerde verse producten die biologisch worden geproduceerd en alom aanwezig zijn in de vallei van de Drôme.

Ga op pad en proef de regionale wijnen op een wijndomein of bij een wijngaard. Of proef ze tijdens een rondleiding tussen de wijnranken terwijl je geniet van het uitzicht over de toppen van het gebied van de Brézème.

Keuze genoeg. Ontdek het natuurpad bij Suze « Au pays de la Gervanne » met uitleg over de natuur en de flora en fauna rond dit dorp.

Onderweg kun je ook de bekende Clairette de Die tegenkomen. Je hebt prachtige uitzichtpunten tijdens de wandeling « Sous les trois Becs » of boven op de toppen van het Bos van Saoû, de Roche Courbe of de Trois Becs.

Als je verder op zoek gaat naar meer informatie over de lokale wijnen dan is het wandelingetje door de wijnvelden met uitlegborden bij Vercheny-le-haut een leuke aanrader.

Aromatische en medicinale planten: Het welzijn van de mens is een belangrijk element in de Vallée de la Drôme. Je Je vindt hier dan ook veel producenten van aromatische en medicinale planten. De effecten hiervan zorgen voor heerlijke ontspannen momenten.

Hier vind je een aantal adressen voor de aankoop van lokale producten.