Activiteiten Rondtrekken

Samen op pad en ontspannen met z’n tweeën, met het gezin of met vrienden!Er zijn veel gemarkeerde en onderhouden paden waar je te voet, op de fiets, te paard of met een ezel gebruik van kunt maken. Je dompelt je onder in de mooie natuur, de cultuur. Je beleeft de authenticiteit van de omgeving en hebt mooie ontmoetingen.

Aarzel niet, ga het avontuur tegemoet en zoek je weg over onbekende paden. Maak je los van de dagelijkse beslommeringen en voel de heerlijke energie die midden in de natuur vrijkomt.

Over de gemarkeerde lange afstandsroutes kun je hier in de vallei van de Drôme één- of meerdaagse tochten maken. Er zijn onderweg allerlei soorten overnachtingsmogelijkheden waar men je graag ontvangt. Kies wat het beste bij je past: accommodatie voor fietsers, met paard, een hostel of groepsaccommodatie, hotels, campings, chambres d’hotes… En verder onderweg voor de lunch kleine restaurants, bistrots de Pays en boeren met lokale producten.

De Vélodrôme

Aansluitend op de ViaRhôna kun je met het hele gezin via bestaande wegen en paden een makkelijke fietstocht maken.

Je gaat door de wijngaarden in het dal en door het natuurgebied Prentegarde (Natura 2000).  Verder kom je langs het beschermde natuurgebied les Ramières, de wijndomeinen van de Brézème (vin AOC), de hooggelegen dorpjes Livron et Allex, en de muurschilderingen langs de N7 in Loriol.

Meer informatie

Mountainbiken « Les Chemins du soleil »

Een lange afstandsroute voor mountainbikers door de vallei van de Rhône tot de Provençaalse Alpen.  Je rijdt in de sporen van de fameuze mountainbike tocht Les Chemins du Soleil. De route via Valence-Gap-Sisteron leidt je langs de rivier de Drôme. Van het eindpunt bij de Rhône ga je stroomopwaarts tot de wijngaarden van de Diois aan de voet van de Vercors. En voor de liefhebbers is er ook nog de col naar Dévoluy om vervolgens de vallei van Gap te bereiken.

Deze routes maken onderdeel uit van de lange afstandsroutes van de Franse fietsfederatie.

Meer informatie

Mountainbike route ‘VTT 26’ langs de rivier de Drôme

In aanvulling op de ViaRhôna bieden de oevers van de rivier de Drôme vele mogelijkheden om te fietsen en te mountainbiken. Vanaf Livron het punt waar de Drôme in de Rhône uitkomt, fiets je stroomopwaarts tot Saillans.

Dit parcours van 50 km kun je makkelijk in één dag doen. Het is mogelijk om per trein terug te reizen met de lijn van de TER Gap/Valence. De trein stopt in Saillans, Crest en Livron.

Pas op, de gemarkeerde route ‘le long de la rivière Drôme’ wordt ook gebruikt door wandelaars.

« Sur les pas des huguenots »

In het voetspoor van de hugenoten is een wandelroute van 1600 kilometer en loopt van Poët Laval in de Drôme tot Bad Karlshafen in Duitsland.

De route komt onze vallei binnen bij de Col de la Chaudière en gaat verder richting Die.

Deze route volgt het spoor van gevluchte hugenoten die na het uitroepen van het decreet van Nantes (1685) naar Zwitserland en Duitsland vluchtten.

Meer lezen

©FFRandonnée Auvergne-Rhône-Alpes

  • “Grand Tour de la Gervanne”©FFRandonnée Auvergne-Rhône-Alpes
  • “Gr®9 Jura-Méditerranée”

©FFRandonnée Auvergne-Rhône-Alpes

Paardrijroutes : La Drôme à cheval

De Drôme was één van eerste departementen waar paardrijroutes werden gemarkeerd. Op de website van de vereniging vind je alle informatie over paden, haltes voor paarden en overnachtingsmogelijkheden.

De vele mogelijkheden voor paardrijroutes in de vallei!

De GR(P) : Le Grand Tour de la Gervanne

Tijdens deze wandelroute, in het zuiden van het massief van de Vercors, ontdek je de vele facetten van de vallei van de Gervanne.

De Grand Tour de la Gervanne is 52 km lang en neemt je mee langs verschillende landschappen en een prachtige natuur.

Je komt door de hooggelegen dorpjes Beaufort, Gigors et Lozeron of Suze. De bomen en planten zijn prachtig en de natuur grandioos. Met name als je langs de watervallen la Pissoire, en chute de la Druise komt of op het plateau des Chaux staat.

Je vindt alle informatie over deze route in de  gids « La Vallée de la Drôme… à pied » te koop voor 15€ bij het Office de Tourisme.