Onze pareltjes Zwemplekken en rivieren

De vele zwemplekken in de Vallée de la Drôme zijn gevarieerd. Sommigen zijn bekend en drukbezocht anderen zijn bijna geheim en rustig. Voor ieder wat wils.

De vallei van de Roanne, met zuidelijke accenten heeft veel ongerepte plekjes. Het water klatert van rots naar rots en vormt mooie poeltjes.

De rivier de Drôme

De rivier de Drôme

De Drôme met wat warmer water, strekt zich breed uit. Hier is het net alsof je op het strand bent, maar dan zonder het zand en zonder een horde aan mensen.

Hier kun je zwemmen en springen in diepe poelen die we « gours » noemen. Je kunt heerlijk zonnen op het strand terwijl je op de kinderen let die dammetjes bouwen of stenen over het water laten stuiteren. En wat dacht je van heerlijk mee dobberen met de stroom of kano’s kijken die langs varen. Picknicken, lezen, siësta houden, kortom een onvergetelijke zomer beleven…

Genieten van de rivier is onderdeel zijn van de natuur, een omgeving waar sportievelingen, zwemmers, vissers en dagjesmensen elkaar ontmoeten. Een unieke omgeving waar je vanzelfsprekend respectvol mee omgaat.