Een dag met z’n tweetjes

Gepubliceerd op16 juli 2019

Samen hand in hand wandelen langs de tegen de heuvels aangelegen dorpjes. Samen over de rivier de Drôme uitkijken die door het land slingert. Of slenteren door de oude straatjes en steegjes in de lommerrijke schaduw van de goudkleurige eeuwenoude stenen.

 

En wat denk je van jezelf trakteren op de aanschaf van een bijzonder object. Een voorwerp gemaakt door één van de ambachtsmannen of kunstenaars die zich hier gevestigd hebben. Je kiest een gezellig restaurantje voor een hapje of je neemt plaats op de vele terrasjes en kijkt je ogen uit. Je kan ook gezellig aan de bar gaan hangen en de laatste nieuwtjes aanhoren uit het dorp en plezier maken met de levenslustige locals.

‘s Avonds kan je in een achtertuin genieten van een lokaal biertje tijdens een concert met prachtig uitzicht op de bergen. En je belooft jezelf dat je morgen met een wijnboer een wandeling zal maken door zijn wijngaard. En natuurlijk proef je dan zijn Clairette-wijn met bubbels.

‘s Nachts verblijf je in een sympathieke chambre d’hôte in een dorpje waar ze een diner serveren van biologische producten die met veel liefde lokaal zijn geteeld.