Mijn vriezer zit vol met biologische producten

Gepubliceerd op16 juli 2019

Vaak komt dezelfde vraag terug wanneer een inwoner uit de vallei vrienden of familie op bezoek heeft uit de stad. « Hebben jullie winkels met biologische producten hier? ». Dat vinden we hier best wel een vreemde vraag. Het zou logischer zijn om te vragen « Hebben jullie hier grote supermarkten?»

Biologisch en lokaal kopen en eten, is hier standaard, een gewoonte die een alledaagse handeling is. Als je iets nodig hebt en je woont in een klein dorpje in de vallei van de Drôme dan ga je naar de buurman-boer die groente en fruit verbouwt of naar de bakker op loopafstand die zelf zijn graan maalt. En als het feest is dan drinkje het bier van je vriend en boer die bierbrouwer is. Of je opent een fles Clairette bio van de wijnkelder even verderop.

In onze vallei hebben we de grootste hoeveelheid land met biologische landbouw van heel Frankrijk! Hier kan je veel heerlijke gezonde inkopen doen om je vriezer mee vol te laden…. Dus ook de jouwe! En wie weet doet een plaatselijke inwoner je wel een aantal producten uit zijn tuin cadeau. Zo heb je twee vliegen in één klap, biologisch én lokaal.