Bijzondere belevenissen De mooiste dorpspleintjes

Allemaal hetzelfde….. en toch zo verschillend!

Ze zijn mooi, schilderachtig, discreet, pittoresk, hooggelegen, druk, modern, rond, vierkant maar ze zijn allemaal tijdloos!

We hebben het hier over de vele pleintjes in de dorpjes.

Gelegen langs een weg of op een kruising liggen deze vaak historische pleintjes. Het zijn soms eeuwen geschiedenis of herinneringen aan gezellige momenten, juweeltjes van architectuur of favoriete plekjes.

©Jody Arnaud Camping de la Clairette

Fijnproevers komen op zondagochtend samen op de place de la République in Saillans voor een markt vol lekkernijen en lokale producten. Toch liever uitslapen dan kan je altijd later nog op dinsdag terecht op de Place de la Halle au Blé in Crest en op zaterdag op La Placette in Saoû.

Hou je van mooie gebouwen en architectuur? Ga dan naar de vallei van de Gervanne en de vallei van de Sye en neem dan een kijkje in het dorpje Beaufort waar rond het dorpspleintje honderd jaar oude gebouwen liggen. Op de place de Cobonne ligt een mooie wasplaats.

In Chabrillan en Vaunaveys-la-Rochette, zijn de pleintjes vol bloemen een feest om te zien. Het zijn romantische plekjes voor verliefde stelletjes en het is een inspiratie voor dichters.

Le cours des Marronniers in Crest is een plek waar de dorpelingen elkaar graag treffen. Een plek voor bijzondere ontmoetingen en filosofische discussies.