Bijzondere belevenissen Offline gaan

Professionele e-mails, persoonlijke e-mails, Facebook, Whatsapp, Snapchat, Linkedin… gaat of trilt je mobiel om de 10 minuten? En als je thuiskomt zet je dan Netflix op voor een avond vol favoriete  series? Heb je er als eens bij stil gestaan hoeveel tijd je per dag voor een beeldscherm doorbrengt?

©Jody Arnaud - Camping de la Clairette

Het is fijn om soms even offline te gaan en terug te keren naar de reële wereld en te horen, zien en ruiken en lichamelijk bezig te zijn. Zelfs de dokters zijn het daar mee eens! En dat komt goed uit want één van de beste omgevingen om dat te doen is de Vallée de la Drôme !

Natuurlijk kun je altijd weer online gaan, maar dat doe je vast niet snel.… Hoe fijn is het om boven op de top van de berg de wind door je haren te voelen of te ervaren hoe je lichaam zich ontspant in het koele water van de rivieren. En wat dacht je van al die geuren de je opsnuift tijdens een wandeling door de naaldbomen, langs de tijm en wilde lavendel. Daar wil je toch gewoon 100% van genieten!

Is het toch moeilijk om offline te gaan? Dan is er nog een andere manier. Sommige delen van de vallei van de Drôme zijn zonder bereik ’zone blanche’. Je kunt dan eenvoudigweg niet anders dan genieten van de wereld om je heen!