Bijzondere belevenissen Bevers observeren langs de oever van de Drôme

Stéphane vertelt ons over het grootste knaagdier van Europa. Zijn afmetingen, zijn gewicht, zijn anatomie, zijn afkomst en leefomgeving. Een bever is voornamelijk actief tegen de invallende nacht en ‘s nachts.

We leren om het verschil te zien tussen een bever en een muskusrat. Een bever is een beschermd dier en de aanwezigheid duidt er op dat de kwaliteit van een rivier goed is en dat er een grote verscheidenheid aan struiken en bomen is.

Trek je er op uit om bevers te bekijken dan is het belangrijk om stil te zijn en bij elkaar te blijven. Probeer ook donkere kleding te dragen om zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Op een plek waar je aan de sporen ziet dat er bevers leven, kan je ze aan de hand van een verrekijker observeren. Je ziet ze lui dobberen op het water, zich wassen en eten. Ook zie je andere dieren. Bij invallende nacht zijn er allerlei geluiden zoals de kikkers die beginnen te kwaken, de vleermuizen die gaan vliegen en je hoort de watervogels. Een prachtig orkest en schouwspel!

Het beverpad ©Lionel Pascale

Bever ©Jérome Armand

En wellicht gebeurt het dat je geen bever ziet, maar dan is het nog steeds een mooie belevenis. Het overgaan van de dag in de nacht heeft toch wel iets weg van een magisch moment.

Waar?

Gare des Ramières
Chemin des Fouilles
26400 ALLEX
04 75 41 04 41
info@lagaredesramieres.com