Onze streekproducten Onze specialiteiten

Het is smullen in de vallei van de Drôme. Er zijn veel lekkere specialiteiten. Van de eerste gang tot de laatste gang kunt u typisch lokale gerechten eten.

Om te beginnen een heerlijk fris voorgerecht wat zomers erg gewaardeerd wordt.

Meloen uit Montoison : lekker als voor- en als nagerecht. Iedereen zwicht voor de meloen uit Montoison die heerlijk zoet is en vol smaak. Net zo vermaard als die uit Cavaillon. Je ruikt het zuiden.

De volgende gerechten zullen enthousiaste vleeseters zeker waarderen. Deze regionale gerechten op basis van alleen maar vlees laten je het water uit de mond lopen.

La défarde: Wordt erg gewaardeerd in de Drôme… en wordt gemaakt van ingewanden en pootjes van lam.

Le pintadeau de la Drôme: Parelhoen. Voor liefhebbers van vlees moet je dit geprobeerd hebben. Het heerlijke vlees van dit gevogelte heeft een unieke en bijzondere smaak en verbaast menigeen.

Een tussengerechtje na het voorgerecht en het hoofdgerecht; een lekker stukje kaas.

Picodon-kaas  Dit lokale geitenkaasje is ambachtelijk gemaakt en landelijk bekend. Het is er in verschillende rijpingsstadia. Je moet het geproefd hebben!

Het beste voor het laatst. Er is een grote keus aan heerlijke nagerechten:

Zomerfruit : proef het heerlijke, sappige en door de vele zon gerijpte fruit: appels, abrikozen, perziken, peren,… Voor elk wat wils en allemaal lokaal geteeld.

Les Croquants : knapperige amandelkoekjes gefabriceerd sinds 1924. Je moet ze echt een keertje proeven.

La Couve : Een specialiteit uit Crest die zijn naam dankt aan zijn vorm die lijkt op het nest van een kip inclusief de eieren. Het is een harde koek met sinaasappelsmaak.