Welzijn Aromatische planten

 

De vallei van de Drôme ligt op de kruising van het mediterraan klimaat en het bergklimaat en beschikt over een enorme botanische rijkdom. Je treft hier aan de ene kant typische bergbegroeiing  zoals de jeneverbes, de arnica of de grove den en aan de andere kant typische mediterrane planten als de lavendel, tijm en strobloem.

Door deze zeldzame diversiteit is een unieke kennis en kunde ontstaan

Wist je dat het departement van de Drôme de belangrijkste producent is van aromatische planten in Frankrijk?

In onze vallei vind je de grootste concentratie van laboratoria die etherische en plantaardige oliën  maken en ook de grootste concentratie van producenten van geneeskrachtige planten. Er worden kwalitatief zeer hoogwaardige oliën gemaakt voor aromatherapie, kruidengeneeskunde en de cosmetische industrie. De producten zijn beschikbaar voor bedrijven en particulieren.

 

De meeste planten die gebruikt worden vind je in de gekleurde velden van de vallei aan de voet van de bergen en langs de wandelroutes.

 

Vandaar dat je het thema WELZIJN hier veel aantreft.

Je vindt hier dan ook veel therapeuten, toeristische dienstverleners en gidsen waardoor het ook voor jou mogelijk is om te profiteren van de weldadige effecten van deze botanische rijkdom. Enkelen voorbeelden: een bezoekje brengen aan de botanische tuinen van Chabrillan of Gigors et Lozeron, georganiseerde wandelingen met een botanist, kookworkshops op basis van wilde planten, massages met etherische oliën, je eigen cosmetica maken… De activiteiten rond aromatische planten zijn hier legio!

 

DE GEHEIMEN VAN DE PLANTEN

Hoe komen planten aan hun eigenschappen? Rodolphe Balz die al vijftig jaar met planten werkt kent ze goed: Hij heeft een bekend bedrijf dat etherische oliën produceert, genaamd Sanoflore. Het ligt tegen een helling van de Vercors. En even verderop heeft hij het onderzoekslaboratorium IRIS. Hij is erg bekend om zijn kennis zoals u hier kunt zien in de Video van Vidéo Val de Drôme.