Bijzondere belevenissen Met het hele gezin

De Vallée de la Drôme met het hele gezin zorgt gegarandeerd voor mooie momenten! Graag deel ik een aantal leuke plekjes met je die ik met mijn familie bezocht heb en waaraan ik fijne herinneringen heb.

©Lionel Pascale

In de prachtige omgeving van het bos van Saoû hebben we na een picknick tegenover Auberge des Dauphins trefbal gespeeld op het grote grasveld.

De rest van de dag hebben we doorgebracht in de heerlijke schaduw van de honderd jaar oude bomen en hebben we de wandelpaden verkend die speciaal aangelegd zijn voor families (geschikt voor wandelwagens, fietsen en paarden).

Vaak kwamen we terug naar deze mooie groene plek waar je ook geweldig kunt rotsklimmen. De natuurlijke klimmuren zijn hier legio en ook heel gevarieerd. Kinderen en ouders vermaken zich prima tegen de rotsen van la Graville waar een moderne klimschool alle niveaus en leeftijden (van 7 tot 77) begeleid.

Een dag langs de rivier de Drôme vinden mijn kinderen geweldig. Ze zwemmen graag in het heldere blauwe water vlakbij het reservaat ‘réserve naturelle des Ramières’. De Drôme is in juli een stuk minder wild dan in het voorjaar. De kinderen bouwen dammetjes en kunnen heerlijk zwemmen in de verschillende bekkens. Met z’n allen kanoën of raften is ook succes verzekerd. Sensatie gegarandeerd en enthousiaste gezichtjes die schaterlachend de rivier af varen. Op de achtergrond de imposante ‘Trois Becs’, drie bergtoppen die je kunt beklimmen. Vergeet dan niet de verrekijker mee te nemen!

In de verte zie je de Toren van Crest waar een aantal dappere mensen abseilen langs één van de hoge imposante muren.Een leuk idée om de kinderen mee te nemen naar deze ludieke activiteit en 40m langs dit historische monument ab te seilen. Wij vonden het sensationeel! Wedden dat ze vragen of ze een tweede keer mogen!

Even bijkomen in het vogelpark ‘le Jardin aux oiseaux’ in Upie? Hier vind je in een boom- en bloemrijk park veel verschillende vogelsoorten en voorstellingen met papegaaien en roofvogels. Het is erg leuk om de vogels te observeren en te luisteren naar hoe ze fluiten. Je kan zelfs verzorger worden voor een dag.